Om www.democracy-handbook.org

From democracy-handbook.org
Revision as of 09:26, 12 February 2010 by Lautrup (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Deltag i projektet

Indtil videre er alle kapitler forberedt til fire sprog: dansk (originalteksten), engelsk, tysk og fransk. Du behøver blot klikke på sproget i bunden af hver side, for at komme til samme kapitel på et nyt sprog.

Så snart www.democracy-handbook.org er klar på alle fire sprog, bliver sitet åbnet for oversættelse til spansk, arabisk, kinesisk og en række andre sprog. Målet er at skabe en ægte global Democracy Handbook.

Fordi www.democracy-handbook.org er udviklet og skrevet i Danmark, er der mange kapitler, som har danske eksempler. Det skyldes ikke, at det danske demokrati er det bedste eller mest veludviklede demokrati, men at et projekt som dette nødvendigvis må begynde et sted. Du er meget velkommen til at bidrage med konkrete eksempler fra andre lande, hvis du synes, der mangler væsentlige pointer.

Når du bidrager til oversættelsen af www.democracy-handbook.org, giver du samtidig tilladelse til, at democracy-handbook.org kan bruge teksten fra www.democracy-handbook.org til nonprofit-udgivelse i en hvilken som helst anden form hvor som helst.

Hvis du ønsker at bidrage til oversættelsen, er det letteste at åbne to vinduer, så du har originalteksten i det ene og oversættelsen i det andet.

Indholdet i teksten

www.democracy-handbook.org er et forsøg på at gøre et enormt omfattende emne let tilgængeligt for en bred skare af læsere. Derfor er kapitlerne gjort så korte og klare som muligt, men det betyder naturligvis, at der er detaljer og præciseringer, som går tabt. Du kan altså ikke bare læse www.democracy-handbook.org og tro, at nu ved du alt om demokrati eller demokratiets historie.

Men du kan forhåbentlig få et langt bedre overblik over, hvad demokrati er, hvordan det opstod, og hvordan du selv kan bidrage til at demokratisere det samfund, du lever i.

Hvis du har rettelser eller kommentarer til indholdet i de enkelte kapitler, så gå ind under discussion og skriv dine rettelsesforslag, eller send en mail til contact@democracy-handbook.org, så bliver eventuelle fejl tjekket og rettet.

Logoet

DemocracyLogo.png

www.democracy-handbook.org's logo er det kinesiske tegn for demokrati: MIN ZHU. MIN betyder "folk" eller "mennesker", ZHU betyder "herre", "at bestemme" og "at være ansvarlig".

Hvem står bag www.democracy-handbook.org?

Lene Andersen

www.democracy-handbook.org er udviklet og skrevet af undertegnede, forfatter, filosof og forlægger, Lene Andersen. Jeg modtog den danske forfatter Ebbe Kløvedal-Reichs Demokratistafet i 2007 for mine filosofiske bøger Baade-Og.

Kapitlerne i democracy-handbook.org er fakta-tjekket af en håndfuld eksperter. Blandt disse er:

  • Ove Kaj Pedersen, Professor, cand.scient.pol., Copenhagen Business School, International Center for Business and Politics
  • Jacob Erle, Leder af IAED - International Academy for Education and Democracy http://www.iaed.info
  • Mogens Herman Hansen, Lektor i klassisk filologi ved Københavns Universitet
  • Bent Raymond Jørgensen, Mag.art. i historie

Projektet har desuden fået stor hjælp af Benny Lautrup.

Teksten på engelsk

Korrekturlæser på den engelske oversættelse er Ilan Wolffberg - http://www.wolffberg.com/

Teksten på fransk

Korrekturlæser på den franske oversættelse samt oversætter af forsiden og denne side er

Teksten på tysk

Korrekturlæser på den tyske oversættelse samt oversætter af forsiden og denne side er


Forside