Difference between revisions of "Forside"

From democracy-handbook.org
Jump to: navigation, search
Line 47: Line 47:
 
* [[Sikre, anerkendte grænser]]
 
* [[Sikre, anerkendte grænser]]
 
* [[Skoler og uddannelse]]
 
* [[Skoler og uddannelse]]
* [[Universiteter]]
+
* [[Universiteter og videnskab]]
 
* [[Befolkningen og kulturen]]
 
* [[Befolkningen og kulturen]]
  

Revision as of 08:36, 1 February 2010

DemocracyHandbookApproved.png

Velkommen til democracy-handbook.org.

Democracy-handbook.org er en simpel håndbog for alle, der er interesserede i at etablere, styrke eller sprede demokratiet. Kapitlerne er korte, lige ud ad landevejen og dækker det helt basale. Idéen med www.democracy-handbook.org er, at du kan være med til at oversætte den, så vi i fællesskab skaber en global Democracy Handbook på alverdens sprog.

Demokratihåndbogen er en kombination af ekspert- og brugergenereret viden, og den er en kombination af en bog og en wiki. Du kan læse kapitlerne i rækkefølge, eller du kan hoppe rundt, som du har lyst. Du kan også bidrage med oversættelser, kommentarer, debat og nye kapitler. Alle sider, som har logoet for democracy-handbook.org oppe i højre hjørne, er færdige - det vil sige, at de er godkendt af fagfolk og skrivebeskyttede. Læs mere her: Om www.democracy-handbook.org.

Demokratihåndbogen er bygget op af seks dele.

  • Introduktion til demokratiet er en kort refleksion over de tanker, værdier og koncepter, som et demokrati må hvile på.
  • Demokratiets institutioner og forudsætninger beskriver de konkrete elementer, som et solidt demokrati er sat sammen af.
  • Demokrati første gang handler om den kulturelle og idéhistoriske udvikling fra jægersamlersamfundene og frem til og med det græske demokrati, samt romerriget og dets fald, og Europas historie de efterfølgende århundreder under kristendommen og islam.
  • Demokrati anden gang dækker den demokratiske udvikling i Europa og USA fra Renæssancen og frem til i dag. Kapitlerne om demokratiets historie er længere end de øvrige kapitler her på siden. Den historiske gennemgang skulle gerne give læseren et indtryk af, hvor vanskeligt det var at skabe de demokratiske samfund.
  • Truslerne mod demokratiet omhandler de mange ting, som forhindrer demokratiet i at opstå, og som er med til at underminere demokratiet både indefra og udefra.
  • Demokratiets fremtid giver nogle bud på, hvordan vi kan beskytte demokratiet, og hvordan det kan spredes, så folk over hele kloden kan leve i den frihed og tryghed, som demokrati giver mulighed for.


Introduktion til demokratiet

Demokratiets institutioner og forudsætninger

Demokrati første gang

Demokrati anden gang

Truslerne mod demokratiet

Demokratiets fremtid