Talk:Forside

From democracy-handbook.org
Jump to: navigation, search

Hej med jer. Demokrati er ikke så fantastisk. Der er bare ikke noget alternativ, hvis vi sætter os mål som: retfærdighed, indflydelse på eget liv, fred, tryghed, osv. for alle. Skal vi i den kollektive narcissistisk forfængeligheds navn, fremhævde os selv igen og det vi praktisere her i det danske system, blever det løgnen om retfærdighed, indflydelse på eget liv, fred, tryghed, osv.

Det første ord der falder mig på sinde er "velstand". Velstand er ikke afledt af demokrati. Det er en påstand, som ikke holder. Velstand er alene drevet af magt. De vestlige såkaldte demokratiske landes økonomiske magt, til at lokke ikke demokratiske ledere i ikke demokratiske land til, at undertrykke deres befolkning, til at producere billige vare til os. Det er vores løgn nummer et. Den anden er, at vi vil udbrede demokrati. Ville vi det, var det fagforeningerne i de ikke demokratiske lande vi gik ind og støttede. Og dermed styrke deres demokratiske udvikling. Men det ville betyde, bedre forhold for arbejderne i disse lande og dermed dyre vare for os (ensbetydende med mindre velstand) og det vil vi ikke have. Det er nu engang os, der har magten så det er os der bestemmer, hvad vil have. Det er ikke udbredelse af demokrati. Jeg har meget respekt for Lene Andersen og Flemming Jensen, og vil følge denne side, som jeg har fulgt De to mennesker de sidste år via nettet. Må jeg bede om at blive en af jeres kritikere. Jeres mål er klart, men de stjerner I lader jer lede af føre ikke til demokrati på langt sigt. Den vej i beskriver, efterlader vores efterkommere samme sted, som vi i dag, efterlader mennesker i den tredje verden.

Jens V. Jørgensen www.demokratisk-alternativ.dk

Kære Jens V. Jørgensen,

Jeg tror, du skal læse mere her på siden, inden du forholder dig så firkantet til, hvad jeg mener om demokrati. :-) Desuden vil jeg anbefale mine bøger Baade-Og (specielt det sidste bind Fredag), hvor jeg netop slår til lyd for at styrke fagforeningerne rundt omkring i verden.

MVH Lene Andersen

Hej! Jeg hørte om siden på P1 igår morges og synes det lyder meget spændende! Jeg synes det er godt, at Jens V. Jørgensen vil følge siden med et kritisk blik! Det er dere også brug for i demokratiet. Min interesse er faktisk så stor, at jeg er begyndt at oversætte nogle af siderne, så jeg vil også følge udviklingen på democracy-handbook.org!

Godt initiativ!

Venlig hilsen Ilona Heimböckel


Hej Ilona - og Jens!

Kritik er altid velkommen! :-)

Og tak til Ilona for oversættelserne. MVH Lene


Hej Lene

At læse dine bøger, har allerede høj prioritet for mig. Jeg har hørt dig mange gange via radio og youtube (læser ikke så godt). Jeg forsøgte også at ringe onsdag. men blev cuttet af, af Poul Fris. Selvfølgelig vil jeg læse mere, men det det overasker mig at se dig fremhæve velstand, som noget der følger af demokrati og jeg mener det er i modstrid med andet, jeg har hørt dig sige.

I har min 100% støtte til dette projekt. Vejen er snæver og en af de absolut vigtigste forhold er vores selv kritik overfor hvad vi i vesten har udrettet.

Jens V. J. Ps. Jeg er måske idealist, men firkantet, mener jeg ikke passer :-).


Hej Lene

Jeg synes generelt det er et godt projekt du har gang i, men jeg synes du mangler nogle væsentlige detaljer. Hvis jeg skulle lave en håndbog om demokrati, ville jeg da starte med fagforeningerne og arbejderbevægelserne. Der er ikke nogle afsnit der virkelig behandler dette ellers meget essentielle præmis for demokratiet. Hvis det danske demokrati var forblevet borgerligt som det var meningen, ville vi stadig sidde med et to-kammersystem, kvinder der ikke kunne stemme og kun opstille kandidater med fod under eget bord. Arbejderbevægelsen og socialdemokratierne er grundene til at vi i Europa trods alt har hvad der kan ligne rigtige demokratier, i forhold til andre vestlige lande.

Kasper Bendix Mikkelsen